14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Почетно консулство на Украйна бе открито в Бургас

Почетно консулство на Украйна бе открито в Бургас. Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи, пристигна лично, за да въведе Димитър Караненов официално в длъжност „Почетен консул”. Караненов ще работи на доброволни начала за да развива културните, икономически и туристически взаимоотношения между двете държави. Новият консулски район обхваща областите Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен и Търговище.

Почетното украинско консулство ще се помещава в сградата на Гранд хотел „Приморец”. „Създаваме почетно консулство в Бургас и трето в България след Пловдив и Русе, за да съдействаме за развитието на общите връзки на двете държави във всички области, както и сътрудничеството между регионите и побратимените градове. Непрекъснато се увеличава броя на украинците посещаващи България.  За последната година бележим ръст от 15 % . Това е трайна тенденция и през това лято очакваме още по-голям интерес. Щастлив съм, че Димитър Караненов ще бъде почетния консул на Украйна в Бургас и се надявам, че с неговия опит, кураж и съвместната подкрепа на двете държави ще постигнем много добри резултати”, бяха част от думите на посланика.

„За мен е удоволствие и висока чест да констатирам, че точно Бургас е център на украинския консулски окръг, което още веднъж показва значението на  Бургаска област в дипломатическия диалог на Балканите, в Европа и в света”, каза областният управител на Бургаска област Павел Маринов. Той връчи най-високото отличие Плакета на областния управител на Димитър Караненов и пожела на добър час на консулството.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук