13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Почетоха паметта на жертвите от атентата на бургаското летище /ВИДЕО/

С молитва на равин Йосиф Соломон и музика започна церемонията в памет на загиналите при терористичната атака на Летище – Бургас от 18 юли 2012 година. Своята почит към жертвите пред мемориалния паметник отдадоха представители на местната и държавната власт, председателите на Окръжната и Апелативната прокуратура в града, семействата на петимата израелски туристи убити при експлозията.

Свещ запали и бащата на загиналия български шофьор Мустафа Кьосов. „Всеки ден мисля за сина си. Никога няма да забравя този ужасен ден.Нека съдебната система да си свърши работата“, каза той.

„Помня всяка минута след съобщението за тази ужасна трагедия. Много страни страдат от тези атаки. Всички държави, които се борят с това, все още не могат да се справят с омразата и радикализма. Има какво още много да се направи, необходим е диалог и международно сътрудничество“, каза Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел у нас. Тя заяви, че вярва в българската правосъдна система.

„Събираме тук за пета поредна година, за почит към жертвите. Обединени сме не само в нашата скръб, но и в решимостта си да не се поддадем на страха и хаоса. Само заедно можем да противодействаме на тероризма. Нашата битка е битка за доброто. В моменти като тези, трябва да преодолеем различията си и да бъдем готови в отговор срещу терора“, гласи обръщението на президента Румен Радев, което беше прочетено от Стефан Янев – секретар по сигурността и отбраната. Възпоменателната церемония се проведе при засилени мерки за сигурност. Районът се наблюдаваше от спецчасти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук