13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Почина археологът Цоня Дражева- директор на бургаския музей

Рано тази сутрин, след дълго боледуване ни напусна директорът на Регионален исторически музей – Бургас и виден археолог н.с. Цоня Дражева. Кметът Димитър Николов изпрати съболезнователен адрес до семейството, близките и приятелите му.

на снимката: Цоня Дражева на археологически обект в Созопол

„Приемете моите най-сърдечни съболезнования по повод кончината на нашия съгражданин и приятел – директорът на РИМ-Бургас Цоня Дражева. Присъединявам се към мъката ви и скърбя заедно с вас за тежката загуба на този достоен и почтен човек.

Цоня Дражева бе истински професионалист, който до последния момент работи в името на Бургас. Тя бе дългогодишен радетел и пазител на тънкостите на археологическата наука. Под нейното вещо ръководство бяха разкрити и запазени за поколенията редица важни и древни находки и артефакти от града и региона.

В нейно лице Бургас загуби един достоен човек. Поклон пред светлата й памет!“, се казва в съболезнователния адрес.

Поредното доказателство за многобройните й заслуги в професията бяха оценени по достойнство миналата година, когато Цоня Дражева бе сред тримата в бранша, които бяха обявени за „Археолог на годината“ за 2012 г. Цоня Дражева получи почетното звание за разкопките в комплекса „Аква Калиде” в Бургаски минерални бани, на които работи до последно.

Поклонението ще се състои утре /6 юни/ от 10.00 часа в Ритуалната зала на Гробищен парк – Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук