11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Почина големият актьор Васил Попов/видео/

Почина големият наш актьор Васил Попов, съобщи БНТ. Васил Попов завършва ВИТИЗ, специалност актьорско майсторство в класа на проф. Кръстьо Мирски. Играе последователно в Учебния театър към ВИТИЗ и в театрите в Сливен и Видин, а през 1960 г. се присъединява към трупата на Сатиричния театър.

Vasil-Popov-5Известен е с ролята на готвача „чичо Пандишпан“, която играе в детско телевизионно предаване „Магазинчето на приказките“.

Освен в театъра, Васил Попов има роли и в много български филми, сред които „Краят на една ваканция“ (1965), „Момчето си отива“ (1972), „Буна“ (1975), „Опасен чар“ (1984). Той е сред участниците в популярната постановка „Криворазбраната цивилизация“ (1974) на Българската национална телевизия по класическата пиеса на Добри Войников. През 2012 г. участва в сериала Столичани в повече в ролята на бай Милчо. В едно от последните си интервюта Васил Попов сподели :“Ако нещо ми тежи, това наистина е самотата. Тя е едно от най-трудните изпитания, които ни изпраща съдбата. Реших, че трябва да измисля нещо, за да се спася от нея. Наскоро разглеждах едно списание и ми хареса снимка на две котенца. Оттогава започнах да събирам изрезки на разни сладки животинки и вече имам около триста.

Скоро може би ще кандидатствам за „Гинес“. Самотата и старостта са трудни за преодоляване, но иначе какво можем да направим? Остава да отидем на онзи свят. Все си мисля, че е рано и може още малко да вземем от този кратък живот.“

https://www.youtube.com/watch?v=tDLQC79_ZTQ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук