15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Почина режисьорът Иван Андонов

На 77-годишна възраст почина големият режисьор Иван Андонов, съобщи Би Ти Ви. Той ще остане в историята на българското кино и с ролите си в редица емблематични ленти. Андонов е починал вчера.

„Няма да съобщаваме никакви подробности около края на Иван Андонов – изпълняваме неговото многократно изразявано и последно желание“, коментира Кирил Маричков.

снимка: kluki.bg

„Казваше, че през живота си е правил много спектакли и циркове, затова не иска около края му да се прави нов спектакъл“, допълни още той.

Иван Андонов е режисьор на някои от най-обичаните български филми – „Опасен чар“, „Дами канят“, „Вчера“, „Бяла магия“, „Мечтатели“, „Адио, Рио“, „Вампири, таласъми“, „Дунав мост“. Ще бъде запомнен с ролите си в „На всеки километър“, „Един наивник на средна възраст“, „Мъже в командировка“, „Почти ревизия“, „Сватбите на Йоан Асен“.

Режисьорът е роден е на 3 май 1934 година в Пловдив. Завършва театралната академия в София през 1956 г. В първия си филм се снима година по-късно – „Години за любов“, а през 1958-а играе и в „На малкия остров“. Освен с дейността си в киното, той ще бъде запомнен и с таланта си на художник.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук