9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Почистващите фирми заявиха готовност да действат при зимни условия

Община Бургас отново предупреди почистващите фирми да имат готовност за действие при снеговалеж. 40 машини, 150 тона сол и 250 тона луга има на разположение консорциум „Титан“ за поддържането на улиците в града при снеговалеж.
За общинската пътна мрежа и кварталите се грижи фирма „Чистота“. Дружеството разполага с 20 специализирани машини, 150 тона сол и 250 тона пясък, с които да обезпечи нормалното придвижване при влошаване на метеорологичните услови.
Предвидено е при извънредна обстановка да бъдат мобилизирани още машини и персонал.
220 машини, от които 5 роторни снегорина, ще се грижат за разчистването на републиканските пътища. При необходимост високопроходима техника на „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се използва за осигуряването на помощ на хора в трудно достъпни места.
При интензивен снеговалеж и усложняване на обстановката общинското предприятие „Транспорт“ ще извършва денонощно видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде предавана на кризисните щабове. Експертите ще следят за опасни дървета и при нужда те ще бъдат премахвани. Репатриращите автомобили също ще се използват при необходимост. С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на опасни места или пречат на разчистването на улиците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук