9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Почитаме паметта на Апостола

Бургаски ученици ще вземат участие в тематичен пленер, организиран по повод 141 години от гибелта на Васил Левски. Художествената проява  „Картини от живота на Апостола“  ще се проведе днес от 16.00 часа в галерия-музей „Георги Баев“.

За час и половина възпитаници от школите по изобразително изкуство към Общински детски комплекс – Бургас с ръководители Красимир Зинин, Севина Трайкова и Денислав Белчев, както и ученици от паралелката по изобразително изкуство от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ще имат възможност да пресъздадат сцени от живота на една от най-светлите  личности в българската история, както и да нарисуват негов портрет.

В програмата ще бъде представен и театрален етюд. С него талантливите младежи ще разиграят съдбовния момент в биографията на Левски, в който той се отказва от монашеското расо и повежда своята борба за свобода.

Събитията, посветени на Апостола на Свободата започнаха преди минути с традиционната викторина  „Аз съм българче“. В нея своите знания и умения ще покажат малчугани от 33 детски заведения на територията на Бургас, разпределени в 6 района.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук