12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Почти две години зад решетките за използване на чужда банкова карта

Наказание една година и десет месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип ще търпи Емил Русев, след като бе признат за виновен в извършването на престъпление против паричната и кредитна система. То е наложено с одобреното днес от Окръжен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното му дело.

Съдебна палата Бургас

С постигнатото между Окръжна прокуратура Бургас и защитника му споразумение той е признат за виновен в това, на 09.07.2014г. в гр. Бургас чрез АТМ , използвал платежен инструмент – банкова карта „Маестро“, без съгласието на титуляря  й, за да получи пари в брой, като деянието не съставлява по-тежко престъпление. Транзакцията е била неуспешна поради грешно въведен ПИН-код.

С подписа си под споразумението Русев декларира, че се признава за виновен, разбира последиците от приключване на делото по този ред като влязла в сила присъда и се отказва от разглеждането му по общия ред.

Съдебният състав намери предложеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала, и го одобри. Този акт на съда е окончателен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук