9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Почти 1 млн. лева за Отоплителната централа в „Меден рудник“

Министър Теменужка Петкова и заместникът й Жечо Станков посетиха Бургас и се срещнаха с кмета Димитър Николов. Наскоро Министерство на енергетиката одобри общински проект за обновяване на Районна отоплителна централа – Меден рудник.

Министърът посети обекта, както и едно от учебните заведения, които ще ползват топлинна енергия от бъдещата модерна централа. „Община Бургас е подготвила отличен проект, а сега виждам и смисъла от неговото приложение“, каза Теменужка Петкова.

Кметът Николов подчерта нуждата от бързо стартиране на ремонтните дейности, тъй като в момента затруднения с топлото изпитват и трите учебни заведения, свързани с централата – СОУ „Константин Петканов“, ОУ „Елин Пелин“ и ОДЗ „Морска звезда“. В тях учат общо 3000 деца.

Кметът Николов и заместникът му Йорданка Ананиева отправиха запитване към министъра за възможността още през следващата година да се кандидатства за изграждане на фотоволтаици върху покривите на бургаските детски градини. Това ще е допълнителна оптимизация на топлинния комфорт, който предлагат, и ще намали още финансовите им разходи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук