7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

По един ботуш за всеки пожарникар в Бургас

Пожарникарите в Бургас се обърнаха с молба до Общинския съвет в града да им бъдат отпуснати средства за нови ботуши. На прага на зимата огнеборците в една от най-натоварените служби в страната се борят с дефицит на работни обувки. Това разказва главен инспектор Николай Николаев, началник на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

По един ботуш на всеки пожарникар или общо 40 чифта за 80 огнеборци. Толкова са разпределени в шкафчетата им за обувки в Районната служба. Последните нови ботуши са закупени с европейски пари преди две години. Но те не стигнали за всички. Огнеборци влизат в пламъците и овладяват разливи с пробити обувки. Част от тях са търкани цели 10 години.

Средства за нови ботуши МВР няма, дарения от частни лица и фирми не са разрешени. Бургаските огнеборци проявяват разбиране към ситуацията в страната, не разхлабват редици, но молят общината за скромна подкрепа, предава „Дарик“. Само миналата година огнеборците са участвали в овладяването на над 1300 пожара и наводнения в региона. Това отрежда местната дирекция сред водещите по натовареност в страната.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук