18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

По-удобна промишлена зона

Близо километър от пътя в промишлена зона ЮГ, който води до Общинското депо за строителни отпадъци е обновен, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Проектът е изцяло в подкрепа на местния бизнес и е изпълнен с общински средства. Въпросният път е предназначен за тежка техника и постоянно търпи много сериозно натоварване. Преди старта на строителните дейности състоянието му беше трагично, а движението по него трудно и опасно.

Пътят минава през район, в който са разположени базите на десетки големи фирми, а тези фирми дават работа на хиляди бургазлии. С напредването на проекта се наложи EVN да измести част от контактната си мрежа. Към момента са подменени подземните комуникации и е обновен участък от пътя с дължина 900 метра и широчина 7 метра.

Повърхностното отводняване на уличното платно се осъществява с изграждането на нов линеен оток. Той е частично изпълнен, като са монтирани 219 броя стоманобетонови корита и 657 броя решетки. Изградена е и нова стоманобетонова ревизионна шахта, която ще събира повърхностните води и ще ги зауства в съществуващия водосток.

Строителството е изключително трудно и скъпо, затова изпълнението върви на етапи от 2011 година. Дотук Общината е вложила над милион лева в обновяването на улицата, която не беше ремонтирана 40 години.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук