17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

ПП ЛИДЕР ще спира законопроекта за късното пенсиониране на миньорите

„Първият ми ангажимент като бъдещ депутат е спирането на законопроекта, с който вашата професия ще бъде извадена от първа категория труд. Предвидено е новият закон да влезе в сила от 2014 г. и тогава вие ще бъдете пенсионирани на доста по – късна възраст.” Това обяви на импровизирана среща с миньори от мина „Черно море” – Бургас ЕАД  вторият в кандидат – депутатската листа на партия  ЛИДЕР  в града – Марин Лазаров. Той счита, че при тежките условия на труд в този бранш подобно предложение е абсурдно.

Лазаров, заедно с колегите си от листата Стати Петров и Радослав Добрев, сподели пред част от колектива на рудника акцентите от предизборната програма на коалицията.

 

Кандидатите за депутати бяха представени пред миньорите от директора на мината  Евгени Николов. Мина „Черно море”, която работи повече от век, е създадена от големия български банкер Атанас Буров. Според нейният мениджър при наличието на инвестиции, тя може да функционира нормално още поне 15 години.

 

„ През цялото си управление ГЕРБ нехаеше за съдбата на мината и  условията на труд в нея” – каза Лазаров. Той припомни и опитите за закриването на рудника, с което 700 миньори щяха да останат без работа.

 „ Ние от 11 години се борим за оцеляването на мината. Рудникът ще работи, ще запазим работните ви места, нещо повече – ще увеличим заплатите и те ще бъдат изплащани редовно” обяви Марин Лазаров.

Той подчерта, че доверявайки се на него и ЛИДЕР, реално хората ще гласуват за себе си. Като народен представител той  ще защитава изцяло интересите на гражданите. 

Кандидат депутатът добави още, че представителите на партия ЛИДЕР са за намаляване или премахване на таксата за пренос на ток в България, която го прави непродаваем. У нас таксата за пренос на електроенергия  е на стойност около 35 лв. за мегаватчас, или 17.5 евро . За сравнение в Германия тя  е 1 – 2 евро, а в Румъния – 10 евро. Ето защо токът в България е скъп, посочи Марин Лазаров.

Председателят на ЛИДЕР – Бургас и участник в кандидат – депутатската листа на партия Стати Петров уточни, че формацията е взела решение да участва в парламентарните избори, за да защитава интересите на хората. Според него в реалната демокрация на практика можеш да промениш икономиката на страната към по – добро, само ако участваш в нейното управление. Той определи ЛИДЕР като най – голямата извънпарламентарна партия в страната. „ Отивайки във властта, ние ще работим само за вас, за да живеете всички вие по – добре и по-достойно”, заключи Стати Петров.

 

 

Кандидат депутатите си пожелаха честни избори и успех, за да могат да развиват икономиката в страната и да създават реални работни места. Програмата на ЛИДЕР е насочена към подпомагане на малкия и среден бизнес и е обърната към задъхващите се дребни предприемачи, които са основните работодатели в България.

 

Тримата кандидати за бъдещия парламент се обединиха около тезата, че само чрез ефективно работеща икономика може да се отговори на тежките социални проблеми и на основателното гражданско недоволство. Според тях в България бизнесът зависи от политиката, докато на всякъде по света е обратно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук