11.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Правим Ченгенето модерно, парите трябва да текнат от ОП „Рибарство“

Единодушно решение на местните управници, даде „зелена светлина” за модернизацията на рибарското селище Ченгене  скеле. Докладната записка на кмета Димитър Николов за изработване на подробен устройствен план – план за регулация и застрояване на терена бе приета с 39 гласа.

Предстои общината да кандидатства по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“, от която трябва да потекат европейските пари за Ченгенето . В обхвата на рибарското селище в зоната на съществуващите канали са предвидени места за домуване  на 240 малки плавателни съдове. Около 180 рибари притежават лиценз за извършване на професионален риболов.

Ежедневно малките рибарски кораби разтоварват уловите си без де се спазват хигиенните изисквания за този вид дейност. Въпреки това лицензираните рибари са близо 180.

Изграждането на модерно рибарско пристанище ще осигури възможност за ефективно, регламентирано, сигурно и хигиенично разтоварване, съхранение, първа продажба и спедиция  на уловите от риба и водни организми и по тозиначин  ще се постигнат и целите на оперативната програма, обоснова  предложението си бургаският кмет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук