9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Правителството – в режим на изчакване за минималната работна заплата

„Единственият възможен механизъм за увеличение на минималната работна заплата е договаряне между социалните партньори. Тогава, когато тези партньори в лицето на работодатели и синдикати постигнат договорености, правителството ще предприеме съответните действия.” Това коментира заместник-социалният министър Лазар Лазаров при посещение в Бургас.

„Увеличаването на минималната работна заплата е един от основните въпроси, които са пряко свързан с икономическото развитие на страната. Ние държим стъпки за увеличаване да се предприемат след консултации със социалните партньори. Реалистична дата за „вдигане“ на минималната работна заплата е началото на следващата година”, категоричен бе Лазаров.

По думите му, сегашното правителство имало и нагласата за плащане на Коледни надбавки през тази година. Твърде рано обаче било да се каже какъв ще бъде размерът им.

„Трябва да се запознаем с конректните резултати и разчети на бюджета. Едва тогава ще вземе решение, което ще бъде публично оповестено”, допълни заместник-министърът. Според него, това ще се случи след края на месец октомври.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук