11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Правителството отпусна до 100 млн. лева за ремонт на „Тракия” и „Хемус“.

Правителството отпусна до 100 млн. лева за ремонтно-възстановителни дейности на участъци от автомагистралите „Тракия” и „Хемус“.

Ремонтно-възстановителните дейности са наложителни поради силно амортизираните асфалтови настилки в някои участъци на двете магистрали. Пътната настилка е с множество пукнатини и разрушения, дупки, неравни дребно-обхватни кръпки и слягания. АМ "Тракия"От въвеждането им в експлоатация до момента са изпълнявани само локални машинни и ръчни кърпежи.

Извършването на ремонтно-възстановителните дейности ще доведе до възстановяване на изискуемите технически параметри, удължаване на експлоатационния период на автомагистралните участъци и осигуряване на по-голяма безопасност на движението. Инвестицията осигурява ремонт на над 100 км магистрални участници, в т. ч. цялостна подмяна на износващия пласт от асфалтобетон, подобряване на отводнителната система и възстановяване на хоризонталната и вертикалната пътна сигнализация, което ще доведе до трайно и качествено подобряване на състоянието им и ще способства за безопасното движение на пътници и превозни средства с реален ефект за икономическото развитие на страната и интересите на гражданите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук