12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Правителството подпомага благоустрояването на Поморие

Правото на собственост върху два имота – частна държавна собственост, беше прехвърлено от правителството безвъзмездно на Община Ихтиман, Софийска област. Имотите, които се намират в местността „Без име“ в землището на с. Веринско, са били предназначени за хвостохранилища, но не са ползвани като такива.

Поморие, седмица на морето

След като бъдат предоставени на общината, тя ще може да управлява имотите ефективно, за да оползотвори поземлените ресурси в съответствие с приоритетите на общинския план за развитие на Ихтиман и с оглед задоволяване нуждите на местните земеделски производители.

На Община Оряхово се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху два имота – частна държавна собственост. Имотите са с обща площ от 22 дка и са необходими на местната власт за разширяването на улиците „Дунав“ и „Драгоман“ в града.

Във връзка с реализацията на проект по ОП „Околна среда“ 2007-2013 г. Община Поморие получава безвъзмездно право на строеж върху имот, представляващ част от морското дъно. Проектът е за реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на Поморие. Част от проектното предложение на общината е дълбоководно заустване от пречиствателната станция.

Друг имот, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, променя статута си от публична в частна държавна собственост. Той се намира в Асеновград и е с площ от 1,8 дка. Обявяването му за частна държавна собственост дава възможност той да бъде продаден, в резултат на което компанията ще реализира приходи, необходими за подобряване на затрудненото й финансово състояние.

Поради отпаднала необходимост се променя статутът на имот в община Драгоман, Софийска област, от публична в частна държавна собственост. Правата за управление са предоставени на Министерството на вътрешните работи за изпълнение на функциите на местната регионална дирекция „Гранична полиция“. Имотът представлява терен с площ 19,5 дка, в който са построени три сгради.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук