14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Правиш хубаво лого, вземаш 10 бона

Нов конкурс за лого на българския туризъм ще има, защото старото не се приема от обществото. Това каза по БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея е важно министерството да не харчи допълнително прекалено много средства, затова е обявен международен конкурс за логото, в който всеки може да се включи.

„Срокът за подаване на кандидатурите е 4 април, това става на специален интернет адрес. Благодаря на българските художници и маркетолози, които ни помогнаха с организацията на конкурса. Имаме специализирано жури и широко жури, в което влизат и медии и което в крайна сметка ще излъчи победител. 10 хил. лв. е наградата на победителя, който ще изработи бранд бук, надяваме са до юни месец 2016 г.“, разясни подробности около конкурса Ангелкова.

„България има голям потенциал, но заема едва 1% от световния ски туризъм. На едно от последните места сме по ски инфраструктура, да не коментираме качеството й“, каза тя. Според нея, лифтовете са най-зеленият транспорт, който ще помогне за развитието на туризма. „Ако искаме да развиваме планински туризъм, трябва да го осигурим. Всяка еко организация, която работи за природата, би трябвало да подкрепи строителството на лифтове, защото те са екологичен транспорт, не автомобилите и автобусите. Искаме децата ни да бъдат здрави, да посещават планината целогодишно“, допълни тя.

За зимния сезон през 2015-2016 министърът е очаквала около 8 процента ръст, а за летния 2015- 7 процента спад, което се и случи:“За 2016 г. данните са оптимистични, усилията на министерството от юни са в правилна посока, защото един голям туроператор декларира 40% ръст има за записванията, а друг – 50%. 40% е ръстът на заявките от Полша, ръст между 20 и 30% ще има и на руските туристи, летните ни курорти са сред 5-те най-предпочитани от руснаците“, каза Ангелкова. 35% са се увеличили полетите към летищата във Варна и Бургас, отчете министърът на туризма.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук