10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Правят манастирска лекарна на две мили в морето

„Манастирска лекарна“ на две мили в морето ще се изгради по проекта за реставрация на остров Света Анастасия. Мястото ще  предлага на своите гости продукти от билки, тинктури, природни сокове, сушен микс от диви плодове и мед по стари манастирски рецепти.

За разработване на уникалните рецепти зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева се обърна за съдействие към Съюза на билкарите в страната.

Манастирската лекарна ще дава възможност за организиране на срещи с интересни автори на книги на такава тематика, както и консултации от лицензирани народни лечители, лекари  и фармацевти, специализирани в областта на природолечението.  Организирането на специални лекции и обучения ще мотивира посетителите да опознават и пазят българската флора, сами да събират природни продукти по рецепти и указания, които са получили в Манастирската лекарна.

 

Продължавайте да изпращате и своите рецепти за традиционни ястия на: e-mаil: [email protected].

 

Инициативата стартира миналата седмица и вече набира скорост. Първите предложения са основно за ястия с черна мида, а от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ подготвят рецептурник с изпитани бургаски рецепти, който ще предоставят в началото на новата учебна година.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук