13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Правят пристанището по-дълбоко?

„Имам идея за увеличаване на дълбочината на някои от кейовите места, където това е възможно“, заяви новият директор на бургаското пристанище Николай Тишев, цитиран от Радио „Фокус“. По думите му, амбициозното начинание обаче няма как да бъде осъществено веднага, защото трябва да се направят необходимите проучвания и спишат съответните проекти. 

Преди концесията на пристанище – запад, дълбоководните кораби са се отслужвали именно там. Сега обаче кейовите места на „Пристанище-Бургас“ ЕАД се оказват плитки и малко на брой. „Хората си представят пристанището като цяло. Държавното оперира само на терминал Изток, а другите два – Запад и 2А, са отдадени на концесия. Сега държавното пристанище е съсредоточено върху територията от 1 до 13 кейово място“, обясни Тишев.
Той допълни, че някои от корабите били пренасочвани към други оператори, тъй като нямало възможност да бъдат обслужени. Персоналът също е намален и от 700 в държавното пристанище сега работят около 200 души. Тишев обаче е оптимист, че проблемите могат да се решат. Как това ще се случи все още не е ясно.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук