15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Правят първа копка на Неделно училище в кв. Крайморие на Никулден

Първа копка на Неделно училище  в кв. Крайморие ще  направи кмета на Община Бургас Димитър Николов навръх Никулден. Бъдещият градеж ще освети Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий.

Православният храм „Свети Пимен Зографски” в бургаския квартал Крайморие

Церемонията ще започне в 13.30 часа.

Неделното училище ще се намира в непосредствена близост до църквата „Св. Пимен Зографски“, която бе осветена миналата година.

Предвидено е в сградата да има малък музей, в които ще бъдат изложени  икони,църковна утвар и плащеница. Останалата част от помещението ще се ползва като неделно училище и молитвен дом за срещи на вярващите, място за изповед, кръщенета и помени.

До момента благодетели са дарили 30 000 лв. за градежа.

 За цялостната  реализация на проекта, обаче са необходими още средства. От църковното настоятелство се надяват да ги съберат в хода на строителството му или дарители да им предоставят строителни материали.

„Има идея скоро  да бъде направен параклис на Св.Св. Ап.Петър и Павел  в криптата на храма „Св.Пимен Зографски“. Така кв.Крайморие ще има два празника-зимен и летен – на 3 ноември, когато се чества Св. Пимен Зографски и  на 29 юни Петровден“, обясни отец Стилиян, в чиято енория е бургаският квартал.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук