16.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Превозвачи на протест, не искат да плащат паркинг за Летище Бургас

Превозвачи в Бургас се вдигнаха днес на протест срещу цените за паркинг на Летище Бургас. Според  шофьорите на автобуси, които извозват туристите, те са много високи и непосилни за тях. За сравнение таксата за цяла година през 2013 г. е била 80 лв., а сега е скочила на 400 лв.

Превозвачите настояват таксите да отпаднат за следващите две години, докато се излезе от икономическата криза и дават пример с други европейски държава, където автобусите, превозващи туристи не плащат такси. Шофьорите коментираха още, че те остават на летището един, два часа, докато извозят туристите, а не оставят автобусите си на паркинг. От фирмата – концесионер на паркинга  заявиха, че формирането на тарифите за използване на паркингите на летищата във Варна и Бургас е в резултат на задълбочено проучване на цените на сходни услуги и обекти в страната и чужбина.

Директорът на бургаското летище Георги Чипилски обясни, че тарифата е доста гъвкава и всеки превозвач може сам да си направи сметка на  разходите и какъв абонамент ще му е най-изгоден. Срещу минималната сума от два лева на ден (месечна карта от 60 лв. с ДДС) автобусите имат възможност да използват паркингите и прилежащите съоръжения.

Протестиращите поискаха намеса на държавата в частния спор,защото вдигането на таксата щяла да откаже превозвачите да обслужват туристите и това може да провали летния сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук