11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Превозвачи плашат със съд заради високи такси на АГ „ЮГ“

Превозвачи плашат със съд, ако тарифите за обслужване на Автогара „ЮГ“ не бъдат променени. Няколко фирми са внесли общо писмо за разглеждане от местния парламент и кмета на Бургас Димитър Николов. Превозвачите са категорични, че ако искането им не бъде прието ще потърсят правата си в съда.

Сред фирмите, които настояват за промяна на таксите е и общинският превозвач „Бургасбус“. Повод за недоволството е решение на Общинския съвет от края на миналата година, с което са определени по-високи такси.

„Мотивите, с които се променят цените за обслужване от автогара „Юг“, са неприемливи. Не могат да бъдат аргументи, определящи цената на услугата Автогарово обслужване „евентуалният брой пътници“ и „съответно броят на местата в превозното средство“, на които ОС Бургас се е позовал при вземане на това решение“, пише в писмото на превозвачите.

Браншовиците отчитат и спад в броя на пътниците, който се дължи на нелоялната конкуренция и масовото обедняване на населението. Превозвачите искат да бъде преразгледано решението на ОбС – Бургас от 20.12.2016 г., определящо цените на автогарово обслужване от автогара „Юг и то да бъде отменено като нецелесъобразно.

Те настояват за ново решение, с което да бъде определен размерът на такса обслужване, задължително обвързан с броя на курсовете за месец, които всеки превозвач извършва от автогара“Юг“ и така да се въведе диференцирано обслужване за всеки превозвач.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук