11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Превърнаха изсъхнало дърво в атракция

Интересно решение да превърне изсъхнало дърво в атракция намери кмета на община Нова Загора Николай Грозев. Дънерът на изсъхналото дърво, в близост до дървения кораб – любимо място за отдих на майки и деца, беше превърнат в интересно произведение на изкуството от новозагореца Крум Велев.

На най-високата част орел е разперил своите крила в полет, в хралупата се е сгушила сова, а мечето се е изправило на задни крака, готово за игра. Така изсъхналото дърво отново оживя за радост на малките палавници.

При последния си оглед преди няколко месеца еколозите определиха дървото като изгнило и кухо, потенциално опасно за играещите в близост деца. Това наложи неговото отстраняване и в последствие превръщането му в интересна атракция към детската площадка.

В близост до него е посадено и ново дръвче – пауловния, с изключително бърз растеж, добра приспособимост към повечето типове почви, устойчива дървесина, едри цветове и листа, осигуряващи прохлада през лятото. По този начин, обезопасена и с нова зеленина детската площадка ще посрещне малките палавници и техните родители идната пролет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук