16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Преди 8 март данъчните погнаха цветарите

 

 Преди 8 март, когато цветопроизводителите и търговците отчитат най-големи обороти, данъчните започнаха масови проверки. Днес служители на Националната агенция по приходите  влязоха в оранжериите на една от най-големите фирми за производство на цветя в Бургас, която разполага с верига от магазини и зарежда почти цялото Южно Черноморие и хотелите по морето. Целта е да се провери цялата верига в сектора от производителите до продавачите на цвета и какви реалните печалби. Иначе производителите се оплакват, че кризата е ударила и бизнеса с цветя.

При търговците на дребно най-честото нарушение е неиздаване на касови бележки, но големите нарушения са всъщност са укриване на данъци и обороти.

„При извършен от НАП  анализ на риска „Управление на печалби от лица, произвеждащи или търговци с цветя и растения“ е установено, че годишно бюджетът губи почти 7 млн.лв. от непостъпили ДДС и преки данъци. Въз основа на данните от анализа, този риск е включен в програмата на Агенцията за спазване на законодателството и за намаляване на нивата на риск през 2014 г. Проверките са първа стъпка от цялостна програма  за третиране на този риск.”, съобщи Христо Узунов- говорител на НАП- Бургас.

Проверките ще продължат в цялата страна. Данъчните ще влязат и цветарските магазини.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук