20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Предлагат промени за теоретичните изпити за шофьорски книжки

Теоретичните изпити за шофьорска книжка да се провеждат само в шумо- и звуково изолирани кабинети на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Това предвижда проект за промени на наредбата за провеждане на изпитите за шофьорски книжки, която е публикувана за обществено обсъждане. Към настоящия момент теоретичните изпити се провеждат предимно в кабинети на учебните центрове, получили разрешения за обучение на кандидат-шофьори.

Измененията на наредбата се правят с цел преустановяване на порочните практики, уточняват от транспортното министерство. С предложените промени се въвежда изискване работните места на изпитваните да бъдат изолирани едно от друго, така че да нямат физически или визуален контакт помежду си.

Също така се въвежда изпитваните да ползват електронни устройства (освен таблетите за провеждане на изпита) в кабинета за изпит, както и да ги държат у себе си. Според обсъжданите корекции те ще бъдат проверявани с техническо устройство за наличието на електронни устройства у тях преди да заемат местата си в изпитния кабинет.

В края на март началникът на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов бе арестуван заради корупция, която се изразяваше в продажбата на книжки на кандидат-шофьори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук