12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Предложение: 100 IT студенти без семестриални такси в бургаските университети

Със средства от бюджета на общината да бъде подпомогнато обучението на 100 студенти в двата бургаски университета – „проф. д-р Асен Златаров“ и БСУ, които се обучават в IT специалности, предлагат в докладна записка общински съветници от ГЕРБ.

С решение на Общински съвет – Бургас през миналата година бяха предоставени средства за семестриалните такси на общо 60 студенти от двата университета. „Приема на студенти в тези програми от една страна е недостатъчен, а от друга липсва мотивация, а понякога  и средства, за да могат учениците да продължат образованието си в университет. Привличането на големи компании в тази област пряко се повлиява от наличието на развити университетски специалности, осигуряващи необходимия им кадрови ресурс“, пишат от ГЕРБ в съобщение до медиите.

Предложението на съветниците от ГЕРБ е да продължи подпомагането на студентите, започнали през предходната учебна година и продължаващи във втори курс, както и да бъде подпомогнато обучението на 20 студенти първи курс от Университет  „Проф. д-р  Асен Златаров” и 20 студенти първи курс от Бургаски Свободен Университет. Средствата за първия семестър на 2017 г. са предвидени в бюджета на Община Бургас, а за втория семестър ще бъдат предвидени в бюджета за 2018 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук