18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Предотвратиха терористичена атака в Белгия, има убити джихадисти /видео/

Терористична атака е била пресечена тази вече в Белгия. Според информации на световните агенции, двама терористи са били простреляни в източния град Вервие, в близост до границата с Холандия и Германия. Според белгийските власти, акцията е част от мащабна международна операция, провеждана в общо седем държави. 

В Белгия е обявено третото най-високо ниво на заплаха от терористична атака. Белгийските униформени са работили срещу трима души от арабски произход, завърнали се преди седмица от Сирия. Белгийски медии съобщават, че тримата се сражавали за „Ислямска държава“.

Имало и данни, че са поддържали връзка с Амеди Кулибали, застрелян от френските специални части миналата седмица в Париж, след като взе заложници в еврейски хранителен магазин. Третият участник в белгийската група се издирва в момента. По време на операцията е имало ранени полицаи.

Видео от Вервие показва, че атакуваната от специалните части сграда гори. В същото време са били задържани десетки души в Брюксел. Прокуратурата в Белгия уточнява, че заплахата за нанасянето на терористичен удар в Белгия е била непосредствена. Очаква се утре да бъдат съобщени допълнителни данни за предприетата специална операция.

По-рано тази вечер бе задържан мъж от северноафрикански произход, който заплаши с оръжие и с викове „Аллах е велик“ пътници в метрото в столицата. Съобщава се, че централата на Европейската комисия е поставена под въоръжена охрана.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук