14.9 C
Бургас
събота, май 11, 2024

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова присъства на отчетно-изборно събрание в Бургас

Женската организация на ГЕРБ проведе областно отчетно-изборно събрание в Бургас. Гост на форума бе председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова, на събитието присъстваха още областният лидер на партията в Бургас Димитър Бойчев, както и народният представител Диана Йорданова. Конференцията уважиха зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, Георги Вдовичин от Старейшини ГЕРБ и Панайот Жечков, член на общинското ръководство. Дамите получиха и поздравителен адрес от общинския председател на ГЕРБ Иван Вълков, както и поздравления от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

2За водещ и модератор на събранието бе единодушно избрана Антоанета Събкова, член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на ЖГЕРБ. Тя благодари на областното ръвоводство и всички дами за времето, енергията и дейността през годините. „Очаква ни още много работа и сме си поставили високи цели, за да постигнем и сериозни резултати“, сподели Антоанета Събкова.

1Председателят на Националния изпълнителен съвет на НИС на ЖГЕРБ Ирена Соколова поздрави всички участници в отчетно-изборното събрание и подчерта важността и ролята на дамската организация. „Работа ни е да достигнем до всички жени в страната, да пренасяме важните социални посланията. Новото ръководство трябва да е със силни ръководители, защото с добре работеща структура автоматично идват резултатите. Предстои ни голямо предизвикателство- местните избори, знаете, че те са от голямо значение. Но предизборната работа не се върши последния месец, нашият модел на работа със сигурност не е този“, заяви Ирена Соколова, която е и областен управител на област Перник.

Тя допълни още, че вниманието на ЖГЕРБ е насочено към теми като здравеопазване, превенция, екология, трафик на жени, възпитание на деца, семейна среда. „Ние трябва да ангажираме обществото с тези теми. Като се каже ЖГЕРБ – да се знае къде има добри практики, приемственост между общините. Убедена съм, че всяка една от вас има желание за инициативи, Нека да покажем на какво сме способни, няма по-добра част от човечеството, която да носи повече енергия, повече хъс, доброта и винаги да завършва започнатото. Ние носим бъдещето, на нас,жените, се възлага надеждата за по-добър живот“, сподели председателя на ЖГЕРБ.

„Благодаря на г-жа Соколова, че въпреки проблемите, свързани с метеорологичните условия в област Перник, успя да присъства на събранието в Бургас. Сериозната биография за дейността на ЖГЕРБ-Бургас дава надежда за бъдещото сериозно развитие на организацията. Тя има много голям потенциал и трябва да надгражда надпартийната структура. Неслучайно г-н Борисов е казвал, че ако искаме една работа да се свърши,

 

 

трябва да имаме в екипа си жени. В партията имаме немалко примери за успешна реализация на дами, заемащи важни позиции. Областната организация на ЖГЕБ обхваща 9 общини и над 300 члена“, коментира областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев. Той заяви, че в лицето на народните представители и в негово като областен председател на ГЕРБ-Бургас всички дами от организацията винаги могат да разчитат на помощ и подкрепа. „Двигателят на инициативите обаче трябва да идва от вас. Пожелавам на бъдещото новото ръководство да се води от принципа на приемственост, но да заложи и нови лица с мотивация за работа“, допълни още Бойчев.

По време на форума дамите от цялата бургаска област обсъдиха актуални теми не само свързани политиката, по които се работи в момента, а и със социалната сфера и благотворителността. Към момента областен председател на ЖГЕРБ-Бургас е Роза Желева, която представи кратък отчет за дейността на структурата в последните години. Тя заяви, че членовете на ЖГЕРБ са успели дами, с професионални качества, експерти в своята сфера, които могат да предават опита си на големи обществени групи. По време на форума бяха обсъдени кандидатурите за нов председател на областната организация на ЖГЕРБ, областен организационен секретар и членове на областното ръководство. Коментирани бяха и бъдещи инициативи и кампании, които да бъдат проведени през следващите месеци.

Окончателният състав на областното ръководство на ЖГЕРБ –Бургас ще стане ясно след решение на Изпълнителната комисия на партията.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук