9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Представители на УЕФА посетиха Созопол

Представители на УЕФА посетиха Созопол, съобщават от общината. Впечатлени от обновения стадион „Арена Созопол” и перфектната организация по време на 12-то Европейско първенство по футбол за 17 годишни, представители на УЕФА посетиха града и се срещнаха с кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

По време на работното среща в кабинета на кмета гостите споделиха впечатленията си и дадоха висока оценка на общината за спортното съоръжение. Марк Батта /Франция/, Йозеф Марко/Словения/,Уно Тутк/Естония/, Дейвид Нокно и Стефан Орманджиев се обединиха около мнението, че условията, които предлага града за европейски футбол са сериозна заявка за предстоящото Европейско първенство до 21 години. Кметът Панайот Рейзи заяви че развитието на спорта, както и развитието на спортния туризъм са сред основните му приоритети и той ще продължи и през следващата година да работи за утвръждаването на Созопол като спортен център от европейски ниво.

”Предвидил съм да бъдат изградени още две футболни игрища на територията на общината”, заяви кметът. Гостите се интересуваха и от възможностите на хотелската база, както и от историята на града. В края на разговора Марк Батта заяви ,че в тяхно лице Созопол ще има посланици в цяла Европа, които да разказват и популяризират града като спортен център и прекрасно място за ваканция. Във възможностите на града като туристическа дестинация, представителите на УЕФА и група съдии от Европейското първенство се убедиха по време на разходка в Созопол и по време на посещенията им в няколко емблематични места в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук