14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Представиха възможностите на Пристанище Бургас на „BLACK SEA CRUISE 2012”

Заместник-председателят на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД  Карамфилка Апостолова и ръководителят на отдел „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция” Стойчо Димов взеха участие в Третата международна конференция „BLACK SEA CRUISE 2012”, която се проведе в периода от 20 до 22 септември в град Одеса, Украйна.

По време на събитието българските представители имаха възможността да проведат срещи с представители на круизните линии и да им представят развитието на проекта „Зона за обществен достъп” или т.нар. Супер Бургас, който е и част от Генералния план за развитие на пристанището и цели отваряне на порта за посетители и граждани на града, а също и развитие на пасажерското и яхтено обслужване.

Проведените срещи показват, че доброто географско положение, прекрасните метеорологични условия, близостта с античните градове Созопол и Несебър, изключително разнообразните природни дадености, ценните археологически богатства и културно-исторически паметници (остров Света Анастасия, мостът на централния плаж в Бургас, на който му предстои цялостната реконструкция, Морската градина, богатството от фестивали – Международен кинофестивал „София Филм Фест – На брега”, фестивал „Включи града”, Фестивал на пясъчните скулптури, Национален конкурс за забавна песен „Бургас и морето”, МTV-фестивал „Духът на Бургас” (Spirit of Burgas) могат да превърнат Бургас в основна дестинация на най-големите круизни компании в следващите няколко години.

Благодарение на това тези дни Ръководството на пристанище Бургас ще проведе среща с една от най-големите международни круизни компании „Pullmantur”, за да я запознае по-отблизо с възможностите на порта като дестинация и за пасажерски трафик.

Pullmantur Cruises е най-голямата круизна линия в Испания. Компанията е дъщерна фирма на Royal Caribbean Cruises, която е най-големия круизен оператор в света и благодарение на която стана реалност подписаният  на 13 март Меморундум от пристанищата на Бургас, Одеса, Истанбул, Батуми и Севастопол за създаване и промотиране на новата дестинация „BLACK SEA CRUISES”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук