15.4 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Представиха проекта на църквата в „Меден Рудник

 С мултимедийна презентация в Община Бургас  беше показан проектът на църквата „Свети Николай Чудотворец“ в ж.к. „Меден Рудник“. Поводът е стартиралото след цели 16 години строителство на православния храм. Изграждането на църковния комплекс започна реално от началото на октомври благодарение на Община Бургас, която отпусна за целта 300 000 лв. Първите 50 000 лв. от тях са предоставени в края на миналата година за проектиране, а останалите 250 000 лв. са вложени в строежа на църквата. img_3315.JPGДо момента са изразходвани 237 000 лв. Изграждането на целия храмов комплекс ще излезе около 4 млн. лв. Кметът на Бургас Димитър Николов призова бизнеса и всички родолюбиви бургазлии в страната и извън нея да се включат в общата мисия и да помогнат за реализирането на този мащабен и дългоочакван проект. „Сигурен съм, че бургазлии са родолюбиви и ще подпомогнат изграждането на първата църква в най-големия бургаски комплекс“.

Архитект Зафиров представи подробна визуализация на проекта и как ще изглежда църковния комплекс. В него освен православния храм „Св. Николай Чудотворец“ ще има още три отделни сгради – църковно училище, трапезария за социално слаби граждани с капацитет от 50 до 80 души, с лекарски кабинети към него и библиотека с читалня. Комплексът ще разполага с подземен паркинг.

От представител на фирмата – изпълнител стана ясно, че досега е направен изкопа и е положен бетон, изляти са основите и в момента се изграждат стените на първия етаж на църквата.

От разговора стана ясно, че за 74 години това ще бъде първата църква построена в Бургас, след храм „Свети Иван“ издигнат през 1934 година.

В края на срещата бе обявено, че поставянето на осветения камък и посланието за идните поколения ще бъде на 6 – ти декември от 14.00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук