14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Представиха системата за онлайн плащания в забавачките. Супер сигурна е!

С тестово плащане на такса за детска градина бе показана новата система за онлайн обслужване към общинския отдел по образование и култура. Системата ще бъде достъпна за гражданите, които искат да се възползват от онлайн плащане на таксите си за забавница, от началото на февруари. Засега – само за четири детски градини: ЦДГ – 6 „Вълшебство“, ЦДГ – 2 „Ханс Кристиан Андерсен“, ОДЗ – 1 „Морска звезда“ и ОДЗ – 2 „Звездица Зорница“.

1 001

За да могат да плащат в Интернет обаче, родителите щя трябва да заявят желанието си в детското заведение, в което е записано детето им. Включването в базата данни след попълване на декларация става за няколко дни. Системата разполага с улеснен интерфейс. Достъпна е на същата платформа, на която е и системата за електронно записване в детските градини и яслите.

1 016Задълженията за всяко дете ще бъдат въвеждани от 1 до 3 всеки месец. Плащането пък ще трябва да бъде извърешно до 10-то число. Разработчиците на онлайн-платформата увериха, че възможността за грешка като дублирано плащане на пример, е елиминирана изцяло. За разплащане ще могат да бъдат използвани всички кредитни и дебитни карти. 

Тази седмица ще се проведе съвещания на директорите на детските градини, обяви на среща днес заместник-кметът по образование и култура в местната администрация, Йорданка Ананиева. До 30 януари трябва да има информация за свободните места в детските градини на яслите, а до края на март родителите ще имат възможност да се запознаят с правилата за прием. На 1 април, точно в 08.00 часа, електронната система за записване ще бъде пусната.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук