13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Представят нова книга за тракийците

Регионалната библиотека в Бургас организира представяне на новата книга на д-р Вида Буковинова – „Тадаръковият род: Пътуване към корените“. Изданието ще бъде представено на 31 октомври от 17.00 часа. Буковинова завърши новата си книга в края на август тази година. Тя е посветена на тракийски род от с. Ениджия, Лозенградско.

Изследването съдържа значителен и добросъвестно събран материал, включително и картографски – за голямото българско село Ениджия, за събитията през 1913 г. и за преселението в България.

Книгата надхвърля границите на родова възпоменателна инициатива, като авторката слага акцент върху приемствеността и развитието на тракийския род в Поморие и Черноморието. Издателите се надяват да поставят началото на нова насока в работата по създаването на Енциклопедия „Тракия“- изследване на големите тракийски родове.

Припомняме, че този значим културен и изследователски проект бе започнат от проф. Александър ФОЛ и екипа на Програмно-координационния център в гр. Малко Търново още през 80-те години на миналия век.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук