16 C
Бургас
вторник, май 21, 2024

Представят плана на Созопол първо в селата

Представянето и обсъждането на новия проект за Общ устройствен план на община Созопол започна  по график от понеделник и първото населено място, където главният архитект на общината Румен Александров и екипа му  представиха проекта бе в с. Росен. Жителите на Росен разгледаха  подробно  проекта, отнасящ се да земите в техното село и землище. Мнозина от присъстващите имаха конкретни въпроси, на които на място получиха отговор. Това, което най- много интересуваше хората там бе как ще се отрази на тяхните имоти  предвижданите в проекта за Общ устройствен план големи проекти, свързани с мащабни инвестиции. Предвижданите в ОУП за осъществяване големи проекти не засяга собствеността на земята и всеки собственик може да се възползва от тях по своя преценка.
Почти същите въпроси и интереси споделиха жителите на с.Равна гора. Според новия Общ устройствен план там ще бъдат построен колф комплекс от три голф игрища, които са разположени и в землището на с. Извор. Терените, които са необходими за построяването им са между 500 и 1000 дка и в по- голямата си част са общински.

 122477074685687.jpgИнтересите на частните собственици не само няма да бъдат засегнати, но и при стартирането на проектите ще могат да реализират печалби и дивиденти. Ниското строителство и процентът на застрояване беше другият акцент от въпросите на  жителите на населените места, където вече мина обсъждането. След Росен, Равна гора, Габър и Присад, днес главният архитект Румен Александров и екипът му ще се срещнат с жителите на селата Зидарово и Извор.

sozopol.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук