15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Президентът наложи вето на Закона за концесиите

Президентът Румен Радев наложи вето на закона за концесиите. Държавният глава даде специално изявление днес. Той заяви, че законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите за правова държава и местното самоуправление, въвежда широки граници на субективизъм, възможности за корупционни практики и решения, ощетяващи обществото.

„Законът навлиза дълбоко и в икономическите отношения. Считам, че подобни ключови промени в законодателството следва да се извършват след широк дебат с грижа за обществения интерес и националната сигурност“, посочи президентът.

По негови думи възможните санкции от необнародването на закона са неизмерими с потенциалните рискове и щети от прилагането му. „Вярвам, че при бъдещото обсъждане на закона институциите ще подходят отговорно към обществото и бъдещите поколения“, каза в заключение държавният глава, цитиран от Дарик.

Припомняме, че екоактивистите се събраха на протест пред президентството преди три дни. Той продължи и пред сградата на Министерството на околната среда и водите.

Природозащитниците настояха Румен Радев да наложи вето на променения Закон за концесиите. Той беше приет малко преди НС да се разпусне и позволява неограничено време на отдаване на концесии на ключови обекти като например плажа Иракли.

 

Екозащитниците издигнаха лозунги и плакати с надпис „Граждани срещу мафията“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук