20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Президентът преряза лентата на магистрала „Тракия“

След 40 години строителство  официално беше открита автомагистрала „Тракия” . Днес беше пуснат и последният участък от 34 км. от пътен възел Зимница до Карнобат. Сливенският митрополит Йоаникий и Старозагорският Галактион отслужиха водосвет за здраве за първия изцяло завършен аутобан в страната. Лентата прерязаха президентът  Росен Плевнелиев, и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. На официалната церемония присъства  и министърът на транспорта Данаил Папазов.

Президентът Росен Плевнелиев каза в приветствието си, че с откриването н магистралата се сбъдва половин вековна мечта на българите и че се надява до 2020 година в България да има вече построени 7 магистрали.

 

Областният  управител на Бургас Павел Маринов коментира, че е нямало забавяне на пускането на магистралата и акцията на ГЕРБ в петък за преждевременното и отваряне е била неуместна.

 

Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров каза, че се надява в най-скоро време по новата отсечка на магистралата да бъдат построени бензиностанции, тъй като в момента близо 200 км. няма места за зареждане на гориво, както и тоалетни.

Стойността на последните 115 км. от магистралата са финансирани по ОП Транспорт и са на стойност от близо 700 млн.лв.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук