14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

През 2013-та Великденският турнир по стрелба ще протече под знака на Балканските войни

За седма поредна година , професионалисти и любители на стрелковия спорт от цялата страна ще могат да изпробват уменията си по време на Великденския турнир по стрелба. Събитието е част от спортния календар на Община Бургас. Станалото традиция състезание, тази година ще се проведе и като част от редица събития, с които България отбелязва 100 години от Балканските войни 1912-1913.

Състезанието се организира от Клуб по стрелба „Виктори – Бургас“, под патронажа на кмета Димитър Николов и с подкрепата на Областния управител на област Бургас.

Целта на турнира е да бъдат отличени най-добрите стрелци в дисциплините прецизна и дефанзивна стрелба, да се популяризира стрелбата като спорт и да се отдаде почит на героичната българска армия. Състезатели от цялата страна ще покажат стрелкови умения на 27 април на Стрелбищен комплекс „Капчето“.

Областният управител Константин Гребенаров, който е и председател на Инициативния комитет за честване на юбилейната годишнина в Бургас, ще даде официалния старт на турнира.

Очакванията на организаторите са и тази година надпреварата да е изключително интересна предвид множеството заявки за участие от страна на държавни и общински ведомства, военни структури, конкурентни клубове по стрелба и охранителни фирми.

Началният час за състезателите е 09.00, а за официалните лица и медиите – 10:00 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук