12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Преиграват световния финал по снукър в Бургас

След месец бургазлии ще имат уникалния шанс да гледат на живо „преиграване“ на финала от тазгодишното световно първенство по снукър. На 18 юли един срещу друг в спортна зала „Младост“ ще излязат Стюарт Бингам – Бинго и Шон Мърфи. Това се случва само три месеца след финала в „Крусибъл“, където Бингам вдигна купата.

Шон Мърфи години наред играе на супер високо ниво – има една световна титла и два загубени финала. Бинго пък е най-прогресиращият играч в снукъра, въпреки че е на 39 години. За да стане световен шампион през 2015-та, той отстрани по пътя си сочените за фаворити Рони О’Съливан и Джъд Тръмп.

Освен в Бургас, срещи между Бинго и Шон Мърфи ще се изиграят на 17 юли в София и на 19 юли в Созопол. Заедно с тях в България ще пристигнат изгряващите звезди Оливър Лайнс и Джеймс Кейхил. Организатор на голямото събитие е Олиснукър клуб, под егидата на Българска снукър федерация.  От българска страна в демонстративните двубои ще се включат Братислав Кръстев и Георги Величков.

В Бургас събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас, по повод отбелязването на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“.

Билетите за двубоя са пуснати в продажба в Eventim от 12.06.2015 г. с цени от 20 до 100 лева

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук