13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Прекратиха досъдебното производство за обеселия се в ареста в Бургас Ролф Греммел

Окръжна прокуратура-Бургас е прекратила досъдебното производство, започнало на 31 август, по повод смъртта на германеца Ролф Греммел, който се обеси в килията си в следствения арест.

Припомняма, че Ролф беше привлечен като обвиняем за извършено убийство на ХЕНРИ ЩЕРНБЕРГ – гражданин на ФРГ и беше задържан с прокурорско постановление.  С Определение на Окръжен съд-Бургас   на  РОЛФ ГРЕММЕЛ беше наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, която да търпи в ареста в Бургас. В 16,45 ч. на 31 август РОЛФ ГРЕММЕЛ бил приведен в арестното помещение,  в което бил сам.  Той   разполагал с химикал, хартия и бръснарско ножче, което разглобил и извадил режещата част – метални пластини. С тях отрязал парче коаксиален телевизионен  кабел  с дължина 180 см., част от структурното окабеляване на ареста. На лист хартия собственоръчно написал предсмъртно прощално писмо адресирано до приятелката му СОНЯ МАЙСНЕР. С одеяло прикрил тази част от килията, където се намирала тоалетната чиния. Зад така образуваният параван завързал едната част на  телевизионния кабел за металната рамка на леглото, а другата завързал около врата си и се обесил. Смъртта му била установена към 22,40 ч. от постовия полицай.

От събраните по делото доказателства безспорно се установява, че  РОЛФ ГРЕММЕЛ сам е планирал и реализирал настъпилата смърт, т.е. касае се за самоубийство.  

По време на разследването е констатиран пропуск в организацията и дейността  по охрана на живота и здравето на задържаните в Ареста-Бургас лица, а именно – наличие на свободен достъп до телевизионен кабел със значителна дължина. Не е установена пряка  причинно-следствена връзка на констатирания пропуск с разследваната смърт, като е прието, че се касае за административно нарушение, което ангажира единствено дисциплинарна отговорност на допусналите го длъжностни лица.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук