13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Прекратиха концесията на плаж Каваци-Север

 

Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор от 1999 г. за морския плаж „Каваците-север” в община Созопол. Причина за решението е неизпълнение от концесионера „Терем” ЕАД на договорни задължения и на условията за предоставянето на концесията.

 

 

снимка: архив- проверки на плажовете по Южното Черноморие

При проверки на място на морския плаж от служителите от специализираната администрация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е констатирано, че концесионерът не е осигурил задължителното водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. Не е осигурено и предоставянето на плажни принадлежности, както и опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.

 

 

 

Констатирано е и неизпълнение на задължението за плащане на дължимото концесионно възнаграждение, като към 17 август 2012 г. задължението на концесионера възлиза на близо 10 хил. лв.

 

 

 

След прекратяването на договора министърът на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за предоставянето на плажа под наем или на концесия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук