16 C
Бургас
сряда, май 22, 2024

Прекратяват договора за наем на плаж „Резово” заради нарушения

Изтече срокът, в който наемателят на морски плаж „Резово” трябваше да отстрани констатираните, при двете предходни проверки, нарушения по договора сключен с Областния управител на област Бургас.

снимка: архив- първите проверки на плажовете бяха в началото на юни

Днес комисията извърши контролна проверка, която установи неизпълнение на предписанията от последния констативен протокол. И към днешна дата на плажната ивица не е осигурено медицинско лице и пункт за оказване на медицинска помощ, задължителните спасител и спасителен пост също липсват. Плажът не е обезпаразитяван, липсват съблекални, площадка с душ.  Няма сключени и договори за извозване на събраните отпадъци, както и за отвеждане на отпадъчните води от обектите на плажа. Обектът /коктейл-бар/, който е разположен на плажната ивица е без необходимите документи и разрешителни за това.

Продължаващото във времето неизпълнение на условията по договора за наем е причина Областният управител да прекрати същия. Наемателят ще бъде известен за това с писмо, в което ще му бъде даден срок за доброволно освобождаване  на плажната ивица. Ако това не се случи в посочения срок следва принудително изземване на изключителната държавна собственост каквато са морските плажове.

„Спазването на законовите изисквания, както и сигурността и спокойствието на плажуващите са неща, с които ние не можем да направим компромис. Наемателят разполагаше с достатъчно време, за да приведе плажната ивица във вид съгласно изискванията по договора. Към днешна дата това не е направено, което ни дава основание да започнем процедура по прекратяване на сключения договор.”- каза заместник-областният управител Атанас Терзиев, който в качеството си на председател на проверяваща комисия присъства лично на проверката днес.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук