16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Премахват една незаконна постройка в рибарското селище днес

Акция по премахването на една незаконна постройка ще се проведе в рибарското селище Ченгене скеле, съобщиха от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Във връзка с бедственото положение в Бургаска област, заповедтта бе отложена за днес. По план тя трябваше да бде изпълнена на 10 септември.

Ченгене скеле

Всички участници са уведомени писмено за промяната и това беше съобщено на инициираната от Областния управител среща – дискусия с всички институции, които имат отношение по проблемите в местност „Ченгене скеле“. Към днешна дата в местност „Ченгене скеле“ са премахнати 107 броя незаконни строежи.

Остават за премахване още 145 броя незаконни строежи с влезли в сила заповеди за премахване. От тях за 6 броя незаконни строежи, които са залегнали в утвърдения план-график за принудително изпълнение на влезли в сила заповеди за премахване, са сключени договори с изпълнител и предстои в най-скоро време възлагане на принудително изпълнение. За други 3 строежа са постъпили оферти от фирми – кандидати за извършване на премахването. Посочените сгради са едноетажни и двуетажни.

Две от тях са двуетажни сгради – близнаци, изградени от различни изпълнители. За всеки близнак е образувано отделно административно производство, приключили са всички съдебни дела и премахването ще бъде извършено едновременно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук