17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Премиерно в театъра: „Приказката Нилгири“ и „Огледалото на една дама“

Две забележителни заглавия – „Приказката Нилгири“, документален филм за индийското племе ТОДА и филмова версия на изложбата-спектакъл „Огледалото на една дама“ ще бъдат представени премиерно от 18.00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“, съобщават от пресцентъра на община Бургас.

„Приказката Нилгири“ е сниман в продължение на 2 месеца от Донка Костадинова и Любомир Дурев в племето тода в южна Индия. Филмът разказва за едни от най-древните пазители и жреци на Земята, които въпреки натиска на външния свят продължават да вярват в доброто.

Авторите успяват да заснемат ритуал по изгаряне на починал тода, сватба, ежедневни дейности свързани с почитането на страховити биволи, бродиране на шалове, вдигане на стокилограмови свещени камъни и много незабравими моменти от идиличния живот на това чудодейно племе. След завръщането си от Индия, съвместно с Христо Димитров – Хиндо (оператор, сценарист, режисьор и монтажист на филма) те започват работа над „Приказката Нилгири“. Резултатът е нетрадиционен и приказен разказ за мисленето на едно чудодейно племе, което с живота си показва колко е лесно да бъдеш нормален и щастлив.

Другият филм, който ще бъде представен утре е „Огледалото на една дама“. Преди няколко години известният бургаски режисьор, фотограф и сценарист Христо Димитров- Хиндо обра овациите на публиката с експозиция със същото заглавие. Във филмовата версия на „Огледалото на една дама“ отново участва танцьорката Петя Попова, муза и в едноименната изложба.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук