18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Преобразяват Летния театър в Бургас през юни

Парапет, рампа и  специализирана ложа позволява на хора с увреждания да участват по- активно в културния живот на Бургас

През юни започва пълното преобразяване на бургаския летен театър. Мащабната реконструкция ще се реализира, след като Община Бургас спечели проект по програма „Красива България“.
Летен театър - Бургас Ремонтните дейности ще започнат през юни. Те ще включват цялостна подмяна на подовата настилка, подобрение на преддверията и замяна на старото осветление с ново. Помислено е и за комфорта на посетителите по време на концертите и спектаклите. Старите, неудобни дървени пейки ще бъдат заменени с удобни единични седалки .
Специално внимание в проекта е отделено за посетителите с увреждания. Модернизацията включва изграждане на специализиран парапет и рампа за безпрепятствено им предвижване. Цялостно преустройство ще бъде направено на северната част на театъра. Ще бъдат премахнати съществуващите нива, с което ще се осигури  равна площадка /ложа/, на която ще има възможност да се разположат до 12 колички за хора с увреждания.
Припомняме ви, че през 2013 година  по проект на Община Бургас за енергийна ефективност, в Летен театър отново бяха извършени ремонтни дейности. Тогава беше извършен ремонт на цялата фасада, сцената и вътрешните помещения на Летния театър. Монтира се и модерна чилър система, която  осигурява охлаждане през лятото и отопление през зимата, така че репетиционните зали и студиата да могат да се ползват за провеждане на различни събития през зимните месеци.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук