20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Преустановиха ранните записвания в Слънчев бряг заради бум на туристи

Хотелите в Слънчев бряг преустановиха ранните, промоционалните записвания заради големия наплив на туристи. Това съобщи Георги Николчев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Обикновено до края на април хотелите предлагат почивки с отстъпки от 15 до 30 %. Тази година обаче те ще гонят печалби заради очаквания бум на почиващи. „Последните данни , които имаме от туроператорите и от записванията показват, че голяма част от хотелите са преустановили ранните записвания и ще търсят една по-добра запълняемост с по-добра печалба за самото лято .”, обясни Николчев.

По думите на хотелиера изключителен интерес има от руските туристи, тъй като дестинации като Тунис, Египет, Турция са отпаднали като вариант за почивки за тях и те се пренасочват към България, най-близката и най-евтината дестинация. Заради очаквания бум на туристи базата в Слънчев бряг може да се окаже недостатъчна. Хотелиерите вече обмислят да освободят леглата в апарт хотелите в Слънчев бряг- Запад, където обикновено се настанява персонала, за туристи.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“АД Златко Димитров заяви, че дружеството има готовност да започне подготовката за сезона по-рано. Инфраструктурата ще бъде готова да посрещне бума на туристи, който се очаква това лято.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук