13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Прието е решението за откриване на Факулет по обществено здраве

С пълно мнозинство днес бе прието решението да бъде открит Факултет по „Обществено здраве и здравни грижи” към държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров в Бургас. То бе подкрепено от постоянните парламентарни комисии по образование и наука, и по здравеопазване.

д-р Галина Милева„Това е пример как независимо от политическите пристрастия, когато имаме обща важна кауза, можем да се обединим около нея и да насочим усилия към осъществяването й. Благодаря на всички колеги, които работиха през цялото време за бъдещето на българските студенти, които ще се обучават във факултета”, сподели народният представител от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева по време на обсъжданията в комисиите днес.

„Създаването на дългоочаквания Факултет по „Обществено здраве и здравни грижи” е в интерес на българското образование и здравеопазване. С откриването му ще се отговори на нарастващата потребност от квалифицирани кадри за медико-социални грижи, ще се повиши нивото на здравеопазването. ще се подобри здравното обслужване в областта и региона. Младите хора могат да останат в региона и да се реализират”, коментира бургаският депутат Семир Абу Мелих.

Бургаските депутати от ГЕРБ обясниха, че следващата седмица се очаква решението да бъде гласувано в пленарна зала от депутатите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук