17.1 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Приеха бюджета на Бургас, БСП го обяви за антисоциален

С 45 гласа-„за”, 5- „против” и 0 гласа- „въздържал се” общинският съвет в Бургас прие бюджета за 2012 г. Общата му рамка е 153 091 378 лева. От тях държавните приходи са близо 60 млн.лв, а общинските малко над  94 млн.лв.

След като бюджетът се гледа перо по перо и параграф по параграф, против гласува групата на БСП, без Бенчо Бенчев. Според Евгени Мосинов бюджетът е антисоциален, за приходите в него се разчита най-вече на високите данъци и такси, които плащат бургазлии.

Изненадващо групата на НФСБ, която се изявява като опозиция в местния парламент, подкрепи бюджета. Според тях той бил амбициозен и в полза на бургазлии.

След 40-минутно обсъждане общинските съветници приеха и годишния отчет за изпълнение на бюджета за миналата година. Според отчета  има ръст на приходите в размер на с 1,6% спрямо предходната 2010, което се дължало на строга финансова дисциплина. За 5-та година община Бургас приключва без нито един дълг към контрагентите си и /ез дефицити, обяви зам. кметът по финанси  Красимир Стойчев

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук