8.2 C
Бургас
вторник, март 19, 2024

Приеха бюджета на Несебър за 2017 година

Приеха бюджета на община Несебър за настоящата година. Общата бюджетна е рамка е малко над 66 млн. лева, от които 8 млн. лева е държавната субсидия за делегирани дейности. Несебър отново дава заявка за силна социална политика и през 2017 година. Морската община запазва помощта за новородени. Почти 1 000 000 лева ще получат десетки семейства и социално слаби жители.

Община Несебър очаква приходи от близо 60 млн. лева през 2017 година, а сред основните проекти, които ще бъдат финансирани са: дейностите по приключване на Културния център на Несебър и изграждането на велоалея от река Хаджийска до к.к. Слънчев бряг, база на БКС, алеи в новата част на гробищния парк в Несебър, зрителска трибуна и помещения за ползване от отборите на градския стадион в Несебър.

Очаква се морската община да финансира и изготвянето на проект за строителство на филиал на СУ „Любен Каравелов“, тъй като сградата на школото не може да отговори на европейските изисквания за площ, които влизат в сила след 2020 година. Бъдещото изграждане също ще бъде обезпечено от общинския бюджет. По план, строителството трябва да приключи след около три години.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук