20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Приеха новата транспортна схема

Общинските съветници приеха новата транспортна схема на Бургас и утвърдиха тарифната политика по време на днешното си редовно заседание.

Проектът включва въвеждането на една Бърза автобусна линия с две разклонения, която е основен гръбнак на транспортното обслужване, 2 тролейбусни линии, 3 основни градски линии (№11,12,13), 2 допълнителни (вътрешноквартални №4,9) и 6 линии, обслужващи отдалечените квартали на града (кв. Банево и кв. Ветрен, кв. Сарафово, кв. Долно Езерово и Лозово, кв. Горно Езерово, кв. Крайморие и кварталите Рудник и Черно море).

Проектът BRT ще има две разклонения в северната част на Бургас, които обслужват жилищните комплекси „Изгрев” и „Славейков”. Тарифната политика се основава на запазване на базовата цена за еднократно пътуване с едно превозно средство в размер на 1 лв., като включва следните основни видове транспортни продукти: за градски линии на обществения транспорт при еднократно пътуване с едно превозно средство базовата цена на билета е 1,00 лв., в електронна карта е 0,95 лв., билет, закупен от водача, е 1,50 лв., билет, закупен от водача в часови интервал 0:00 до 04:30 часа, е 2,00 лв.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук