19.1 C
Бургас
четвъртък, май 23, 2024

Приеха новия бюджет на Приморско без дебат

Местният парламент в Приморско прие днес новият бюджет с 12 гласа – „за” и нито един против. По параметрите на бюджета нямаше и никакви дебати.

Финансовата рамка за тази година е 16 287 639 лв. Има намаляване на някои пера в социалната сфера. ”Заложена е корекция на социалните придобивки.Еднократната помощ за новородено е намалена от 3000 лв. на 500 лв., каза кметът Димитър Германов. „В условията на финансова стагнация ние сме длъжни да предприемем някакви мерки, независимо че те няма да бъдат приети добре от населението. Аз обаче смятам, че всеки един от жителите на общината
трябва да приеме факта, че сме в състояние на финансова стагнация”, заяви Германов.

 

Опозицията в общинския съвет подкрепи бюджета без дебат. Според Валентин Николов от „Коалиция Димитър Димитров за Община Приморско”  споровете са били изчистени още по времето на обсъждането на бюджета в комисиите.

В края на сесията имаше питания на граждани как да бъдат задържани младите хора в Приморско. Кметът Димитър Германов каза, че се надява да бъдат създадени условия за работещ бизнес и инвестиции. Според него досегашната практика общината да е главния работодател не е правилна. Германов съобщи още, че в момента общината кандидатства по четири европроекта, които също ще осигурят работни места.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук